Jeugdschaatsen

Betreft: Aanmelding Jeugd- Kleuterschaatsen seizoen 2018/2019

Beste ouders/verzorgers,

Kinderen die deze winter met veel plezier actief bezig willen zijn en de basisvaardigheden van het schaatsen willen leren kunnen zich aanmelden voor schaatslessen in Thialf Heerenveen.

Door allerlei leuke spelletjes en oefeningetjes leert uw kind spelenderwijs de basis van de schaatstechniek. Het seizoen van jeugdschaatsen loopt vanaf begin oktober tot ongeveer maart. Elke week schaatsen ze een uur met hetzelfde groepje en dezelfde trainer. Een heel seizoen zijn ongeveer 15 a 18 schaatslessen waarbij ze aan het eind een diploma krijgen.

Hierbij sturen wij u de informatie omtrent het Jeugdschaatsen en de wijze van aanmelden voor komend seizoen.

Aanmelden:

Het aanmelden van uw dochter/ zoon voor het jeugd- en of kleuterschaatsen kan via de website van de Shorttrack Club Thialf afdeling jeugdschaatsen, www.jeugdschaatsen.nl

Wat moet je doen?
Het aanmelden kan via bovengenoemde website zie aanmelden, u ontvangt daarna een aanmeldingsbrief met daarin het verzoek de contributie over te maken. De contributie dient, voor aanvang van het seizoen overgemaakt te worden op het rekeningnummer van het jeugdschaatsen.

De contributie bedraagt € 142,50 per schaatsend lid (ook voor kleuterschaatsen en jeugdshorttrack).

Let op; het is belangrijk om uw dochter/ zoon tijdig in te schrijven omdat bepaalde lesuren vrij snel vol zitten.  Als kinderen op hetzelfde uur met vriendjes of vriendinnetjes willen trainen maak dit dan kenbaar op de aanmeldingsbrief.

Bij inlevering van een kopie van de aanmeldingsbrief met daarop uw IBAN nummer krijgt u van IJsclub V.V.V. Blokzijl 70€ contributie terug.

Dit geldt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die in Blokzijl wonen of naar school gaan en de ouders/verzorgers betalend lid zijn van IJsclub Blokzijl.

Kopie aanmeldingbrief kunt u inleveren bij, M. Gorte, Zuiderstraat 27, 8356DZ Blokzijl.

Lestijden:

Maandag               17:15 – 18:15 uur  (jeugdschaatsen)

Woensdag 1         17:15 – 18:15 uur  (kleuterschaatsen, jeugdschaatsen, ouderschaatsen)

Woensdag 2         18:15 – 19:15 uur  (jeugdschaatsen)

Vrijdag                   17:15 – 18:15 uur  (jeugdschaatsen, shorttrack)

Zaterdag 1            08:30 – 09:30 uur  (kleuterschaatsen, jeugdschaatsen,  ouderschaatsen).

De lestijden en lesdagen staan ook vermeld op de website. De groepen worden tijdens de eerste lessen ingedeeld op niveau.
Het dragen van handschoenen en muts is verplicht en het wordt aangeraden de kinderen op easy gliders met sneaker of schoen met platte zool te laten schaatsen.

Kleuterschaatsen:

Het kleuterschaatsen zal net zoals voorgaande jaren plaats vinden op de zaterdagochtend.
Voor het kleuterschaatsen moet uw kind voor 1 oktober 4 jaar oud zijn en mag hij/zij mee schaatsen tot en met 6 jarige leeftijd.

Jeugdshorttrack:

Jeugdshorttrack is een uur waarop kinderen kennis maken met het shorttracken en daarmee hun bochtentechniek verbeteren.  Wanneer uw kind in het bezit is van een C+ diploma of hoger mag hij/ zij deelnemen aan het Jeugdshorttrack. Het dragen van handschoenen, knie- en scheenbeschermers evenals een helm zijn verplicht.

Ouder-kind schaatsen:

Tijdens de les op woensdag van 17:15 – 18:15 uur en op zaterdag van 08:30 – 09:30 uur is het mogelijk om ook als ouder te leren schaatsen. Op deze uren vinden er ook lessen kleuter-, jeugdschaatsen plaats, gelijktijdig en op dezelfde baan, dit ouder uur is daarom alleen bestemd voor ouders/ verzorgers met geen tot weinig schaatsvaardigheid en is niet bedoelt als trainingsuur voor de gevorderde schaatsers. Een vereiste is wel dat uw kind wel al op Jeugdschaatsen zit. Ouders van kinderen van andere uren mogen uiteraard ook deelnemen, Minimale deelname is 25, kosten zijn €142,50 per seizoen.

Vanaf 28 september ’18 is de ijsvloer van Thialf beschikbaar voor lessen, vanaf dat moment starten ook de lessen. Op de website van het Jeugdschaatsen kunt u terug zien op welke momenten de lessen starten, de lessen uitvallen en alle overige belangrijke informatie voor komend seizoen.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kunt u telefonisch contact op nemen met Marco Gorte (IJsclub V.V.V. Blokzijl) telefoonnr.: 0527-291665 of met afdeling jeugdschaatsen per mail: info@jeugdschaatsen.nl

Kijk gedurende het seizoen, regelmatig op onze website; www.jeugdschaatsen.nl Hier vindt u alle belangrijke informatie, wijzigingen, nieuwtjes, etc.

Tot ziens in Thialf !

Namens het Bestuur Jeugdschaatsen en IJsclub V.V.V. Blokzijl